Nikon Imaging | Danmark | Europa

Med blikket rettet mod himlenSå er det endelig februar og tid til en ny #mynikonmoment konkurrence med temaet #nikonskies. Vi har bedt fotograf og Nikon-entusiast Sondre Eriksen Hensema inspirere jer til at fotografere himlen på bedst mulige måde samt om at udvælge vinderbilledet.Sondre mener, at den vigtigste ting at tænke på er at lege med lyset og dets refleksioner.


"Hvis du står ved bredden af en sø, eller hvis der er is på vandet, kan det forstærke himlens farver. Et andet råd er at tage fotoet fra en ophøjet position, hvad der vil få himlen til at se større og mere dominerende ud, så man får større dybde i billedet."Korrekt eksponering er vigtig

Sondre fortsætter med at fortælle, at det er vigtigt altid at eksponere himlen korrekt, så man får mest ud af farver, lys og struktur.


"Jeg vil anbefale, at man benytter et ND-filter eller tager flere billeder med forskellige eksponeringer og derpå kombinerer dem i et billedbehandlingsprogram. Dermed undgår man en undereksponeret forgrund. Hvis man tager fotos af himlen om natten, anbefaler jeg, at man benytter et lysstærkt vidvinkelobjektiv med en maxblænde på f/2,8 eller endnu større. Man har også brug for et stativ og en fjernbetjening," siger han.Let at tage fotos af himlen

Efter Sondres mening er det let at tage fotos af himlen. Som han påpeger, er den der jo altid, lige meget hvad. Når han skal udpege vinderbilledet, vil han fokusere på andre elementer i kombination med himlen.


"De kan jo tilføre billedet noget ekstra, selv om himlen kan være fantastisk nok i sig selv," siger han.Fra begynder til professionel

Sondre er erhvervsfotograf på fuld tid, og han arbejder med en vifte af motiver fra portrætter over sport til landskaber. Hun husker, at hans første kamera var et Nikon D3200, et perfekt begynderkamera. I dag ville det svare til at anskaffe sig et D3500.


"Jeg er steget op gennem graderne fra objektiver til begyndere til professionelle objektiver. Men det har dog aldrig ændret den måde, jeg fotograferer på. Jeg er evigt taknemmelig over, at mit udstyr er så robust, som det er. Jeg er ofte ude at tage fotos i sne og regn, og jeg kan godt lide at tage mit Z 7 med mig, når jeg er på vandretur. Så har man brug for noget, der kan modstå både vejr og små stød," afslutter han.