Nikon Imaging | Danmark | Europa

#nikonadventure vinder

Caj Koskinen

Norwegian Outdoors motivering - vinder - #nikonadventure

Jeg elsker den måde, vinderbilledet viser det sociale aspekt ved at være sammen udendørs under nattehimlen foran lejrbålet. Selv med et simpelt ly som her ser det jo ud til at være en magisk oplevelse, og det giver mig lyst til selv at tage på camping lige her og nu. Så et stort tillykke til vinderen. Godt gået!

Hvor er du fra?

Jeg er fra Turku, Finland.

Hvordan føles det, at dit bidrag har vundet #mynikonmoment?

Jeg er bare så glad!!! Jeg så de andre billeder, og jeg var stolt over at være med i top-5. Jeg var sikker på, at jeg absolut ikke havde en chance for at vinde.

Hvordan kom du i gang med at fotografere?

Min hobby som fotograf startede i kombination med min anden hobby, som var at dyrke chilipeber. Jeg ville gerne se, hvordan de små chilipeberblomster så ud fra nært hold, så jeg begyndte at tage makrofotos, og det var bare super. Snart begyndte jeg at tage mit kamera med på vandreture og dokumenterede mine eventyr, og derfra blev det så min største lidenskab. Det bedste ved at fotografere er, at man kan kombinere det med andre hobbyer.

Hvilke motiver og temaer foretrækker du at fotografere?

Jeg holder mest af at fotografere naturen og mine packrafting eventyr. Packraft er en oppustelig flåde, som gør det muligt for mig at rejse langt ud i vildnisset, hvor der ikke er spor af menneskelig aktivitet, og hvor jeg kan finde fred. Jeg forsøger at finde smukke steder, øjeblikke og mennesker og at fange magien derude. Det er vanskeligt, men når det lykkes, giver det mig en kæmpe glæde, og når man så kan dele den følelse gennem et foto sendt til nogen, der ikke var der, så er det endnu større.

Hvilken slags kameraudstyr bruger du?

Jeg har brugt mit Nikon D610 siden 2014. Jeg elsker det kamera. Nogle gange har jeg prøvet at benytte letvægtskameraer, men jeg vender altid tilbage til mit fuldformat Nikon, som skaber sådan en fantastisk fotokvalitet. Nu ser den nye Nikon Z-seriekameraer meget interessante ud, og måske skifter jeg en dag. NIKKOR-objektiver er også de bedste under barske forhold, hvor du er oppe mod vand, sand og ekstrem kulde. Mit favoritobjektiv er NIKKOR 70-200mm f/2.8.

Fotograferer du som en hobby, eller er det dit arbejde?

Min fotografering begyndte som en hobby, men så gik jeg i gang med at fotografere bryllupper og små projekter i mit arbejde. I dag tager jeg for det meste fotografier som en hobby, men jeg arbejder også som "content creator" for et firma, der sælger udendørsgrej og tøj. Så faktisk udlever jeg min drøm og ved at skabe en god balance mellem arbejde og hobby, er det lykkedes mig at bevare min lidenskab for at fotografere.

Fortæl os om dig yndlings fotominde!

Jeg har så mange gode minder fra mine fotos, og det er det bedste ved at slæbe tungt fotoudstyr med mig på mine ture. Jeg har omkring 200.000 fotos fra mine eventyr, og jeg kan genopleve dem igen og igen blot ved at se billederne. Måske kommer det bedste minde fra mit vinderbillede. Jeg var på en ni døgn lang vandretur i Muotkatunturi-vildnisset med min kæreste og hendes bedste veninde. Vi havde nogle magiske dage omgivet af smukke efterårsfarver, og næsten hver aften kunne vi nyde Nordlyset. Næste morgen, efter at billedet var taget, drak vi kaffe på en strand, der lignede en paradisstrand, og jeg friede til min kæreste. Nu er hun min hustru.