Nikon Imaging | Danmark | Europa

#nikoncold vinder

Boel Engkvist

Stian Klos motivering - vinder - #nikoncold

Jeg blev grebet af følelsen af ensomhed. Fotografen har brugt det negative rum til sin fulde fordel, og det er, som om man kan føle kulden og den eventyrlystne ånd. Det er billedskabende historiefortælling, når den er bedst, og det her kunne let have været en reklame for Fjällräven eller et andet outdoors brand. Der kom mange rigtige fine fotos ind til denne konkurrence, men det var dette billede, der ramte mig mest. Tilsyneladende en let komposition, men lige det er faktisk en af de vanskeligste ting at foretage, eftersom der ikke er plads til fejltagelser. Bravo!

Hvor er du fra?

Mit navn er Boel Engkvist, og jeg er fra Avesta i Sverige. For tiden bor jeg i en by, der hedder Falun.

Hvordan føles det, at dit bidrag har vundet #mynikonmoment?

Det er fantastisk, at mit foto er vinderen af #mynikonmoment. Jeg er så beæret og stolt, og jeg havde aldrig troet, at jeg skulle gå hen at vinde ? og så vinde en Nikon-konkurrence. Det er bare WOW!

Hvor og hvornår blev dette billede taget?

Det er fotograferet i marts 2018 på Fulufjället i Dalarna.

Hvad er historien bag dit foto?

Sidste vinter var den bedste, jeg nogensinde har haft i mit liv, og det var også den bedste siden 1982 i Dalarna i det centrale Sverige. I denne vinter prøvede jeg mange nye udendørsaktiviteter for første gang, herunder at gå med snesko. I marts gik nogle af mine venner og jeg med snesko i den barske nationalpark Fulufjället. At gå med snesko er en langsom og fantastisk måde at opleve naturen på. Vi var totalt omgivet af hvid sne, så langt øjet rakte, og den golde natur fortryllede os. Vinden var ret stærk, og vi var helt alene, men vi følte os nu slet ikke alene. Vi følte os bare lykkelige og ydmyge over at opleve den smukke natur.

Hvordan kom du i gang med at fotografere?

Da jeg var omkring 20 år gammel, fik jeg et analogt kamera af mine forældre, så jeg begyndte at tage nogle billeder, men min interesse var ikke så stor dengang. Da jeg var omkring 33 år, boede jeg i Göteborg, men byen føltes ikke som mit hjem, for jeg ville være tæt på naturen. Derfor begyndte jeg at tilbringe mere og mere tid i skoven, og den blev en slags oase for mig. På det tidspunkt blev jeg aktiv på Instagram, og at være kreativ på den platform satte virkelig gang i min længsel efter et andet og mere roligt sted oppe mod nord. Jeg blev også meget inspireret af Jonna Jinton (@jonnajintonat Instagram). Hun er en fotograf, blogger, kunstner og håndværker, der flyttede fra Göteborg op til Grundtjärn i det nordlige Sverige. Hendes fantastiske billeder fik mig til at indse, at jeg var nødt til at flytte, hvilket jeg gjorde. Hendes arbejde fik mig også til at indse, at jeg virkelig ønskede at udtrykke mig selv gennem fotografiet og ved at skrive, så nu bruger jeg mit kamera næsten hver dag.

Hvilke motiver og temaer foretrækker du at fotografere?

Jeg lever for naturen, eventyret og udendørs aktiviteter, så det er også, hvad jeg foretrækker at fotografere. Jeg er fascineret af forholdet mellem menneske og natur, så meget ofte tager jeg billeder af mig selv, eller også har jeg en anden person foran kameraet. Jeg er også interesseret i folklore og eventyr og tager sommetider billeder baseret på den interesse. Man kan se mine arbejder på instagram, @boelengkvist.

Hvilken slags kameraudstyr bruger du?

Jeg bruger et Nikon D5500 og et NIKKOR DX VR 18-140mm lige for tiden.

Fotograferer du som hobby, eller er det dit arbejde?

Fotografering er en hobby for mig, men jeg ville gerne starte en lille fotografisk virksomhed i fremtiden. Jeg solgte mit første foto for en måned siden til et stort turistfirma, og det fik mig til at indse, at jeg rent faktisk kan stille mere op med min passion.

Fortæl os om dit yndlingsfotominde!

Mit yndlingsfotominde var da jeg vandrede med nogle venner i Rapadalen i Sarek, en magisk nationalpark langt oppe mod nord i Sverige. Det var efterår, og nogle af træerne havde stadig blade i gyldne røde, orange og gule farver. Vi gik op ad en bjergtop kaldet Skierfe, og udsigten var betagende med træer, snedækkede bjerge og det åbne, vidtstrakte landskab rundt om os. Jeg fik tårer i øjnene, og samtidig følte jeg mig som verdens dronning. Jeg gik lidt væk, og så vendte jeg om og så en mand stå lige der, hvor jeg selv havde stået. Himlen var let overskyet, men pludselig kom lyset igennem og ramte manden, så jeg tog nogle billeder af ham og omgivelserne. Her gang, jeg ser det billede, kommer jeg tilbage til et af mine favoritsteder i mit liv, og det er fantastisk!