Nikon Imaging | Danmark | Europa

Vinder af Shot of the Year:Jonas Beyer

Hvor er du fra?

Jeg er fra Danmark i en by ved navn Holbæk.

Hvordan føles det at vinde Shot of he Year i Denmark?

Jeg følte mig meget taknemmelig, det er altid fantastisk, når et arbejde, jeg har udført, bliver påskønnet.

Hvordan var din oplevelse med det nye Z 7?

Uheldigvis arbejdede jeg med Z 7 i den mørke årstid i Grønland, så jeg kunne ikke bruge kameraet på den måde, jeg virkelig håbede på, men det var sjovt at prøve et andet system og et helt nyt kamera. Den fungerede særdeles godt næsten uden lys!

Hvor og hvornår blev disse billeder taget?

De blev taget i den nordvestlige del af Grønland.

Hvad er historierne bag dine fotos?

Jeg ville teste nogle forskellige fotosituationer. Den ene med helikopterpiloten var for at teste kameraet som actionkamera med næsten intet lys til rådighed. Ræven, der søgte efter føde omkring basen, og den arktiske nat var for at få kameraet med ud som "situationskamera" på en kort tur.

Hvordan kom du i gang med at fotografere?

Jeg flyttede til Grønland i 2012, og min interesse for at tage billeder og min passion for dyreliv kunne nu kombineres. Jeg opdagede, at det var fantastisk at være ude i de kolde omgivelser og opleve dyrene i deres naturlige omgivelser. Billederne og historierne fra disse møder var så specielle, at jeg gerne ville kunne fortsætte med den slags, og jeg startede mit eget website for at dele billederne.

Hvilke motiver og temaer foretrækker du at fotografere?

Dyr og natur.

Hvilken slags kameraudstyr bruger du?

Jeg bruger for det meste zoomobjektiver, men jeg har også et vidvinkelobjektiv til landskaber og naturbilleder, hvor disse dyr lever.

Fotograferer du som en hobby, eller er det dit arbejde?

Det er et deltidsjob.

Fortæl os om dit yndlingsfotominde!

Jeg har mange minder, men et af de bedste er, da jeg lå i koldt vand i Norge, omgivet af en flok spækhuggere. At ligge på overfladen med 10-12 spækhuggere svømmende omkring mig og lige ved siden af mig, var en temmelig intens, vild og betagende oplevelse.


Natur

beskrivelse af Jonas Beyer: Månen er en vigtig lyskilde i den arktiske mørkeperiode. Det er konstant mørkt tre måneder om året. Dog kan man se utrolig meget, når månen er fremme og lyser det sneklædte landskab op!

feedback fra Roger Brendhagen: En lidt anderledes udgave og komposition af et fuldmånebillede. Skylaget giver månen et lidt mere mystisk udsende - og den blå time giver motivet en fin dynamik. Det ser ud, som om fotografen har lagt lidt korn ind i efterbehandlingen - noget der giver billedet et mere råt udtryk. Højspændingsmasterne i venstre billedkant kan opleves som et forstyrrende element - men det giver også motivet en balance i forhold til månen.


Frit tema

beskrivelse af Jonas Beyer: En arktisk ræv er på jagt efter føde inde på den amerikanske base. Rævene i området nyder godt af at samle lidt rester op her og der.

feedback fra Robin Levin: En tyv er fanget, skamfuld og med et lidt beklagende blik. Vildmarken er barsk, og kun de stærkeste overlever, et fint eksemplar af en arktisk ræv. Når man fotograferer vilde dyr, går der naturligvis mange timer med forberedelser og venten, som er nødvendig for at få det perfekte billede af dyrets rette miljø. Men af og til er det dyrene, som kommer ind i vores miljø, og det er bare et tilfælde, at man har kameraet med. Dyr i menneskers miljø kan også være stærkt, og også i denne kolde militærbase gør ræven sig fint på et billede.


Portræt

beskrivelse af Jonas Beyer: To helikopterpiloter er lige landet efter en flyvning til Qaanaaq i Nordgrønland og er i gang med de sidste kontrolprocedurer, inden helikopteren kan sættes i garagen, og der kan holdes weekend.

feedback fra Therese Asplund: Et vældig godt arbejde ud fra de givne forudsætninger, det vil sige næsten intet lys. Komposition og farver er super gode, og du har virkelig haft held til at fange den forventningsfulde stemning i cockpittet. Det er svært at sige noget om billedkvaliteten. Med en ISO-følsomhed på over 25.000 bliver billedet jo meget kornet. Jeg forstår virkelig godt det vanskelige i at stille skarpt med en blænde på f/1,8 og et så mørkt miljø, men jeg havde gerne set, at den lå på ansigtet i stedet for hjelmen. Havde du bare haft lidt mere lys at arbejde med, havde billedet været fantastisk. Godt arbejde!