Nikon Imaging | Danmark | Europa

Vinder af Shot of the Year:Lisa Love Bäckman

Hvor er du fra?

Jeg er fra Skellefteå, en by ved kysten i Norrland i det nordlige Sverige.

Hvordan føles det at vinde Shot of he Year i Sverige?

Jeg blev glad og overrasket!

Hvordan var din oplevelse med det nye Z 7?

Det levede op til mine forventninger, og det har en strålende billedkvalitet. Jeg sætter pris på den lave vægt, at det er tyst og hurtigt. Jeg kan også lide kamerahusets form, det passer fint i min hånd. Designet føles ergonomisk godt, og derfor er det let at håndtere både betjeningsgreb og menuer. I testugen var det meget koldt udenfor, men det virkede ikke, som om det påvirkede batterikapaciteten ret meget.

Hvor og hvornår blev disse billeder taget?

Alle billederne blev taget i eller omkring min hjemby i løbet af to dage i testperioden.

Hvad er historierne bag dine billeder?

Jeg gik ud i den gyldne time for at tage nogle fotos til konkurrencen, det var minus 25 grader, så jeg måtte arbejde effektivt. Jeg havde en plan om at fotografere på tre forskellige steder fra klokken 14.30 til 16.00. Det klarede jeg også, og to af billederne er fra den session. Det tredje billede blev taget en anden dag, men også udendørs, eftersom blomsterne er frosset fast til glassets foran mit ansigt.

Hvordan kom du i gang med at fotografere?

Lige siden jeg var barn, har jeg nydt at udforske forskellige måder at være kreativ på, og fotografering har altid været i min periferi. Omkring 2014 begyndte jeg på at fotografere på den made, som jeg stadig gør.

Hvilke motivér og temaer fotograferer du helst?

Jeg tager en masse selvportrætter, portrætter der fortæller en historie og drømmende billeder.

Hvilken slags kameraudstyr benytter du?

Jeg benytter et spejlløst fuldformatkamera og ender som regel med at anvende et 50 mm f/1,4-objektiv, men jeg arbejder også med andre objektiver afhængig af, hvilket resultat jeg er ude efter.

Fotograferer du som en hobby, eller er det dit arbejde?

For tiden er fotografering mit arbejde.

Fortæl os om dit yndlingsfotominde!

Jeg har nogle hyggelige og spændende historier. Men overordnet, så er den absolut bedste følelse, når man kommer ind i en tilstand, hvor det hele flyder, og man glemmer tid og sted, og man glæder sig til at komme hjem og gå i gang med redigeringen.


Natur

beskrivelse af Lisa Love Bäckman: Tog ud på tur i minus 28 grader for at fotografere billeder til denne del af konkurrencen, og jeg valgte at gå ud mellem klokken 14-16, som er den gyldne time på denne tid af året. Jeg blev fanget af dette billede, fordi jeg kan lide de mange lag, som landskabet har, og denne udsigt indgiver mig en ydmyghed over for naturen.

feedback fra Roger Brendhagen: Afdæmpede og flotte pastelfarver hæver ethvert landskab - selv et kulturlandskab. Et motiv uden forgrund er som regel kedelig. Derfor kunne jeg lide, at hun har brugt noget så enkelt som en snedrive som forgrund. I sin afdæmpede enkelhed giver hun motivet en flot indramning. Træklyngerne med deres tre lag giver motivet en fin dybde, og lyset er prikken over i'et!


Frit tema

beskrivelse af Lisa Love Bäckman: Et iscenesat portræt i et miljø, hvor jeg iklædte modellen noget gammeldags vintertøj til en spadseretur gennem Skellefteås Bonnsta, netop som solen begyndte at gå ned, og kulden bed godt i kinderne. Jeg valgte udstyret og lanternen for at matche miljøet rundt om og vejrforholdene. Jeg instruerede personen om at forsøge at give et afslappet og relativt blødt udtryk, til trods for den påtrængende kulde, som om han var kommet frem til sin bolig for at gå ind i varmen.

feedback fra Robin Levin: Et billede, som skaber tillid til hovedpersonen, en erfaren, varm klog guide, som fører dig gennem vildmarken og ind i varmen. Smukt komponeret med både kulde og varme i samme billede. Skarpheden i øjnene til trods for snevejret, og solen, der berører tagryggen, smukt! Et klassisk motiv, som man genkender, men med et twist.


Portræt

beskrivelse af Lisa Love Bäckman: Selvportrættet er fotograferet med SnapBridge-appen som fjernbetjening. Jeg forberedte det lidt forinden ved at fryse nogle visne blomsterblade fast på en glasskive. Arbejdede med mit ansigtsudtryk og blikket for at skabe nærvær og valgte at lave billedet i grå toner for at opnå et lidt mere afmonteret og enkelt udtryk.

feedback fra Therese Asplund: Et helt fantastisk billede, og jeg elsker det! Jeg ville ønske, at jeg selv havde taget det. :-) Perfekt blanding af fotokunst og portræt. Super smukt og tilstrækkelig almengyldigt til at kunne fungere som kunst hjemme hos hvem som helst, men alligevel med et fint udtryk, som vækker nysgerrigheden om, hvem personen på billedet er, og hvad der er hendes historie, hvilket er præcis hvad man ønsker af et rigtigt godt portræt. Super god og afbalanceret komposition, og jeg kan virkelig lide, at du vælger at have det i gråskala. Det gør billedet roligt og giver mere plads til det fine udtryk. Rigtig godt arbejde!